به تاریخ ۴حوت ۱۳۹۳ به تعداد ۳۱ نفر مسافر هموطن ما در ولایت زابل توسط افراد مسلح ربوده شدند و تا کنون که بیش از یکماه از ربوده شدن آن‌ها می‌گذرد، سرنوشت آن‌ها معلوم نیست.

درحالی‌که خانواده‌های آن‌ها انتظار دارند تا این مسافرین به خانواده‌های خود بر گردند، اما به انتظارات آن‌ها پاسخ روشن داده نشده است. عملیات نظامی که به‌منظور رهایی این مسافرین در ولایت زابل راه‌اندازی گردید، بعداً متوقف و دوباره آغاز نیافت که تا هنوز سر نوشت این مسافرین نامعلوم باقی‌مانده و تا حال تلاش‌های موثری در زمینه صورت نگرفته است.

 ربوده شدن ۳۱ نفر از هموطنان ما به‌منظور هر هدفی که انجام شده باشد، یک عمل غیرانسانی و غیر اسلامی بوده و با هیچ معیار و آموزه‌ای مطابقت ندارد. هیچ‌کسی و یا هیچ گروهی حق ندارد تا فرد و یا افرادی را به گروگان بگیرد و با این عمل خود رنجی را به رنج‌های مردم ما بیافزایند و یا از انجام این عمل خود امتیازگیری و یا امتیازخواهی کنند.

 در طول تاریخ دولت‌ها موظف بوده‌اند تا از جان و مال مردم حفاظت نمایند و برای تأمین این هدف دولت ارگان‌ها و نهادهای مشخصی را در اختیار دارند تا آن‌ها با اجرای صادقانه و مسئولانه وظایف خود بتوانند این امر را تحقق بخشند.

 همان طوری که مردم به پای صندوق‌های رأی می روند و برای انتخاب زعامت کشورهای خود دشواری فراوانی را متحمل می شوند و حتی انگشتان شان را دشمنان ترقی و پیشرفت قطع می‌کنند ولی باز هم از رأی خود دفاع و حمایت می‌نمایند، دولت‌ها نیز موظف هستند تا به خواست و نیازهای اساسی مردم توجه نمایند و برای تأمین این خواست‌ها برنامه‌های علماً تنظیم‌شده را طرح و برای تحقق همه‌جانبه آن‌ها تلاش نمایند.

 دولت‌های انتخابی که از پروسه‌های دموکراتیک افتخار خدمت بمردم و جامعه را به دست می‌آورند، در برابر آن همه تعهداتی که در جریان کمپاین‌های انتخاباتی خود بمردم داده‌اند، مسئولیت دارند تا برای آن همه تعهدات کار نمایند تا باشد دوره‌های کاری آن‌ها با موفقیت به پایان برسد و مردم و جامعه همه توانسته باشند به یک مرحله پیشرفت‌های اقتصادی و اجتماعی دست یافته باشند و نباید فرصت‌ها و ظرفیت‌های لازم را از دست داده باشند.

 کم بها دادن به خواست و نیازمندی‌های اساسی، از حمایت مردم و موفقیت دولت‌ها می‌کاهد، در چنین صورت مردم دولت‌های کارا، مسؤول، باتقوا، موثر و قانونمند نخواهند داشت.

 دولت‌های دموکراتیک که از حمایت مردم و نیروهای ترقی‌خواه و عدالت‌خواه بهره‌مند باشند، مردم همیشه در مرکز تمام اهداف و برنامه‌های کاری آن‌ها قرار دارند و بمردم توجه جدی مبذول می‌دارند و می‌خواهند تا برای مردم خدمات واقعی را در تمام عرصه‌ها انجام بدهند. دولت‌های دموکراتیک موظف هستند تا مشکلات مردم در هرزمان و در هر مکان درک و برای حل آن‌ها اقدام نماید؛ زیرا نرسیدن به مشکلات و ادامه آن توانایی‌ها و دست یافتن به موفقیت دولت‌ها را به چالش کشیده و راه‌های مشکلات را محدود و حتی ناممکن می‌سازد. به سادگی عبور کردن از کنار یک مشکل و یا خواست مردم، نه تنها زمان از دست می رود بلکه به مفهوم آن است که ما نتوانسته‌ایم یک مشکل را بهتر مدیریت نماییم. باقی ماندن یک مشکل و یا خواست و یا عدم توجه جدی به آن می‌رساند که ما باید انتظار مشکلات بدتر را داشته باشیم و در حقیقت اجازه خواهیم داد تا مشکلات بزرگ‌تری بوجود آیند و ما همان بی‌توجهی‌مان را در برابر آن‌ها خواهیم داشت.

 در شرایط کنونی حل معضل ۳۱نفر مسافر که تا کنون ادامه دارد، مستلزم توجه جدی دولت و ارگان‌های کشفی و امنیتی کشور می‌باشد، از امکان دور نخواهد بود که دشمنان مردم افغانستان از این گروگان‌گیری هدف تشدید تضادها و اختلافات قومی، محلی، لسانی و سمتی را در کشور داشته باشند و با این عمل غیرانسانی و غیراسلامی خود خواسته باشند تا دولت را به چالش بکشند و برای بی‌اعتمادی دولت در جامعه فعالیت نمایند.

 اگر دشمنان مردم افغانستان به چنین اقدامات مبادرت می‌ورزند، دولت جمهوری اسلامی افغانستان و تمام ارگان‌ها و نهادهای کشفی و امنیتی آن نیز موظف به دفاع از مردم و میهن خود هستند و موظف هستند تا با دشمنان مردم قاطعانه برخورد نمایند.

 مردم و نیروهای دموکراتیک کشور می‌خواهند تا دولت در راستای حل مشکلات ۳۱نفر مسافر ربوده‌شده، توجه جدی و لازم معطوف بدارد و نگذارد تا بیش از این مشکلات آن‌ها ادامه یابد و در بی سرنوشتی بسر برند.

 یکی از باشنده‌گان ولایت غزنی طی گفتگو با یکی از رسانه‌ها گفت که نباید گروگان‌گیری در کشور ما نهادینه گردد، مادری نسبت به دو فرزند جوانش که در این جمله می‌باشد، سخت ابراز نگرانی می‌کنند. پارلمان کشور نیز از دولت خواستار تلاش‌های بیشتر در این زمینه گردید و همچنان تظاهرات که به تاریخ 12 حمل 1394 در شهر بامیان صورت گرفت، مردم بامیان در مورد (31) مسافر تا هنوز در اسارت ربایندگان بسر می‌برند ابراز نگرانی کردند و از دولت خواهان اقدامات سازنده جهت رهایی و تعین سرنوشت آن شدند.

 ما در اندوه و غم خانواده‌های که عزیزان‌شان به طور بی‌رحمانه ربوده‌شده‌اند عمیقاً شریک می‌باشیم و از دولت جمهوری اسلامی افغانستان و ارگان‌های امنیتی و کشفی جداً می‌خواهیم تا در حل مشکلات مسافرین ربوده‌شده و رهایی کامل آن‌ها اقدامات و تدابیر موثر و هدفمند را روی دست گرفته و با عاملین آن‌ها برخورد قانونی نمایند.


حمل 1394