حقیقت ، سلیمان کبیر نوری: مسؤول پروژه داعش افغانستان معرفی شد؟!

(تبصره حاد و ارتجالی)

 درین جا می‌خوانید:

 - روابط تنگاتنگ آقای اشرف غنی و معصوم ستانکزی

 - معصوم ستانکزی کیست؟

 - اتهام دوسال قبل روسیه بر همکاری ستانکزی و اتمر با ارایه ی سند

 - ظاهر قدیر: شورای امنیت و نهاد های امنیتی از داعش حمایت می کنند

 - لالی حمیدزی نماینده در پارلمان؛ ستانکزی را به حیث مسؤول پروژه داعش در پارلمان کشور به معرفی گرفت

 - مجرم شناختن معصوم ستانکزی در قتل استاد ربانی

 - نتیجه گیری!

 پس از تشکیل حکومت ساخته ی جان کیری وزیر خارجه ایالات متحده ی آمریکا به نام حکومت وحدت ملی، رییس جمهور اشرف غنی آقای معصوم ستانکزی را به حیث کاندیدای وزارت دفاع به پارلمان کشور معرفی نمودند.

 در پارلمان اتهام های زیادی متوجه این آقا بود که بر مبنای آن ستانکزی نتواست رای اعضای پارلمان را برای احراز پست وزارت دفاع به دست آورد.

 با تثبیت عدم شایستگی آقای معصوم ستانکزی در پارلمان، آقای اشرف غنی رییس جمهور موصوف رابه عنوان سرپرست وزارت دفاع معرفی نمود.

 رئیس جمهور در مراسم معرفی آقای ستانکزی که در مقر وزارت دفاع ملی برگزار شده بود، گفت: «منسوبین اردوی ملی، وطن‌دوست و قهرمان هستند و من می‌بالم که سرقوماندان اعلای آن‌ها هستم».

 ضمنن از زبان جناب اشرف غنی در میان جامعه وسیعترین شایعه بر آمد که «تا من رئیس جمهورم تو (معصوم ستانکزی) وزیر دفاع من استی... فلان فلان!»

 ریاست عمومی امنیت ملی پس از استعفای رحمت الله نبیل از این ریاست، چندین ماه بود که توسط سرپرست اداره می شد و وزارت دفاع ملی نیز مدتهای مدید دیگر بود که توسط آقای استانکزی بعنوان سرپرست، اداره می شد.

 این مسئله، مخصوصا سرپرستی وزارت دفاع ملی که بیشتر از یکسال بر دوش جناب عالی آقای استانکزی بود، پیوسته و به کرات انتقادات زیادی را به همراه داشته و طی این مدت، شکست های پی هم در جبهات و سنگر ها متوجه نیروهای امنیتی افغانستان در برابر طالبان بوده است.

 اشرف غنی هیچگتهی حاضر نشده بود، فرد دیگری غیر از معصوم استانکزی را به عنوان نامزد وزیر وزارت دفاع ملی، معرفی کند؛ اما پس از ماه های متمادی، معصوم استانکزی را از سرپرستی وزارت دفاع ملی به سرپرستی ریاست عمومی امنیت ملی، ارتقا داد؛ زیرا پُست استخبارات یک کشور

 توجه داشته باشید که با تشدید دامنه ی جنگ ها و پیشروی حاکمیت طالبان در بسیاری از مناطق کشور، اشرف غنی این آقای دارای سنگین ترین اتهامات را به حیث سرپرست ریاست امنیت ملی کشور معرفی نمود.

  همان پارلمانی که به خاطرعدم شایستگی ستانکزی برای پُست وزارت دفاع برای موصوف رای نداده بودند؛ اما با شگفتی عامه مردم افغانستان و جهانیان ناظر بر اوضاع افغانستان؛ به او در این وظیفه ی بسیار مهم و خطیر و پست حساستر از وزارت دفاع رای داده و ایشان را به حیث ریس امنیت ملی کشور ابقا کردند و گویا استانکزی با کسب ۱۶۱ رای به حیث رئیس عمومی امنیت ملی یا سازمان استخبارات افغانستان تایید شد. شاید آقای غنی منتظر همین روز بود که کار نصب آن را درین پُست مهم با حوصله مندی هر چه بیشتر به هر وسیله ی که می شد به پختگی برسانند.

معصوم ستانکزی کیست؟

 بر حسب یک متن در مورد وی که جانبدارانه بودنش عیان است؛ معصوم استانکزی طی زمان کوتاهی برابر چندین شخصیت در سراسر جهان و همه مهمترین بخش های دولت و اداره و" ان جی او" و نهاد های گوناگون تحصیل و کار نموده و تجربه اندوخته است که میتواند دلیل عشق بی پایان «متفکر دوم جهان»! به وی باشد. توجه کنید هنوز گپ تا حد نامزدی اش به وزارت دفاع توسط سرقوماندان اعلای قوای مسلح میباشد:

 محمد معصوم استانکزی (1) پسرمرحوم محمود خان استانکزی در سال 1337 هجری شمسی در قریه مغل خیل ولسوالی محمد آغه ولایت لوگر تولد یافته است.

 استانکزى، تعلیمات ابتدایی خود را در مکتب متوسطه ده نو ولسوالی محمد آغه لوگر تکمیل و بعد در موسسه تربیتی مخابرات کابل شامل و در رشته مایکرو ویف (Microwave) تحصیلات خویش را تا صنف 14 به اکمال رسانید.

 موصوف بعد ازختم دوره مکلفیت تحصیلات نظامی را در رشته مخابره در دانشگاه حربی به اتمام رسانیده و همچنان در کورس عالی افسران دروس قرارگاه، اداره حرب و فرماندهی را تکمیل نموده است.

 وى، در سال 1379 ماستری اول خود را در بخش مدیریت و اداره از دانشگاه پریستون اخذ نموده و سند ماستری دوم خود را در سال 1385 در رشته مهندسی برای انکشاف پایدار (Engineering in Sustainable Development) از پوهنتون کیمبریج کشور شاهی انگلستان به دست آورده است.

 استانکزی در سال 1387 به حیث سرمحقق در انستیتوت صلح آمریکا (USIP) برای مدت شش ماه در رشته صلح و امنیت تحقیقات علمی انجام داده و در عرصه های مختلف از جمله امنیت، انکشاف و صلح نوشته ها و مقالات شان چاپ و به نشر رسیده است.

 وى در وزارت دفاع ملی در چوکات ریاست تشکیلات، ریاست اوپراسیون، قوماندانیت غند و معاون فرمانده فرقه ایفای وظیفه نموده است.

 استانکزی در دوران مهاجرت در پاکستان و ایران مصروف کار های بشردوستانه و خدمات انکشافی در موسسات غیر دولتی مختلف بوده که در ُپست های مختلف مدیریتی و عالی به شمول مسؤول بخش برنامه ریزی، ريیس دفاتر ساحوی و ريیس عمومی دفتر مرکزی ایفای وظیفه نموده است. او، بعد از تشکیل اداره موقت جمهوری اسلامی افغانستان به حیث کمیشنر حقوق بشر، و بعد به حیث وزیر مخابرات تعیین گردید.

 معصوم استانکزی از سال 1384 تا 1389 به صفت معاون کمیسیون خلع سلاح و ملکی سازی، از سال 1384 تا اکنون مشاور ريیس جمهور در امور امنیت داخلی و از سال 1389 تا اکنون به حیث عضو شورای عالی صلح و ريیس دارالانشاى آن شورا ایفای وظیفه نموده است.

 موصوف از ختم دوره انتقالی الی اکنون، عضویت کمیسیون های مختلف را داشته و عضویت شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان را نیز داشته است.

 استانکزی از آغاز حکومت موقت در کنفرانس های بزرگ ملی و بین المللی به شمول کنفرانس اول و دوم بن، لندن، توکیو، شیکاگو، قلب آسیا (پروسه استانبول) و غیره شرکت داشته است.

 اين نامزد وزارت دفاع ملى، در چند سال گذشته سه بار مورد سوء قصد قرار گرفته اما جان به سلامت برده است.

 میرویس استانکزی

 اتهام دوسال قبل روسیه بر همکاری ستانکزی و اتمر با ارایه اسناد

 دوسال قبل- خبرگزاری تاس روسیه با تکیه به منابع خود گفت که چرخبال های نظامی نوع می- ۱۷ افغانستان جنگجویان داعش را به مرزهای تاجیکستان و ترکمنستان انتقال می‌دهند.

 بنابر اطلاعات این خبرگزاری، عملیات انتقال جنگ‌جویان داعش به‌ مزرهای تاجیکستان و ترکمنستان را معصوم استانکزی سرپرست وزارت دفاع و حنیف اتمر مشاور امنیتی ملی رییس جمهور افغانستان رهبری می‌کنند.

 خبرگزاری تاس به‌ نقل از منابع خود افزود: به تاریخ ۳۰ نوامبر یک چرخبال حامل سلاح و مهمات به ولسوالی بالامرغاب ولایت بادغیس فرود آمده و سلاح و مهمات را به گروه داعش سپرده است.

 بر بنیاد این گزارش، مقامات روسی از این وضعیت ابراز نگرانی کرده اند.

 تواب غورزنگ سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان در گفتگو با روزنامۀ ماندگار، هر چند دربارۀ این خبر اظهار نظر نمی‌کند، اما می‌گوید: داعش دشمن استراتیژیک دولت افغانستان است و این گروه به اعمال وحشیانه می‌پردازد.

 آقای غورزنگ تأکید می‌کند که نیروهای امنیتی افغانستان با قوت تمام در برابر گروه داعش می‌جنگند.

 پیش از این نیز برخی از مقامات دولت افغانستان یکدیگر را به همکاری با گروه داعش متهم کردند.

 به نقل از ماندگار، عبدالظاهر قدیر معاون اول مجلس نمایندگان افغانستان محمد حنیف اتمر مشاور شورای امنیت ملی را متهم به همکاری با گروه داعش کرده و در یکی از نشست‌های مجلس، درحالی که نوار ویدیویی را در دست داشت، ادعا کرد که اگر در این مورد افشاگری کند، افغانستان به مشکل جدی امنیتی روبه‌رو خواهد شد.

 معاون اول مجلس نمایندگان با انگشت اشاره به‌سوی برخی ازمقامات امنیتی افغانستان گفت که آنها پشت پردۀ دفاع از دولت به طورغیرمستقیم در بی ثباتی این کشور دست دارند.(2)

 ظاهر قدیر: شورای امنیت ملی از داعش حمایت می‌کند

 ظاهر قدیر معاون اول مجلس نمایندگان بار دیگر تأکید کرد که شورای امنیت ملی از داعش حمایت می کند. به گزارش پیام آفتاب، عبدالظاهر قدیر در جلسه امروز (دوشنبه ۹ قوس ۱۳۹۴) مجلس نمایندگان (ولسی جرگه) گفت که وی در این خصوص اسنادی در دست دارد. معاون اول مجلس نمایندگان گفت: من نماینده مردم هستم و روی گپ های خود ایستاده هستم؛ اسناد هم دارم. مسئله دیگر [این است که] من بالای چه کسی اعتماد کنم، چرا که من دلایل و شواهد دارم، به این خاطر چه کسی تضمین جان مرا می کند. ظاهر قدیر روز دوشنبه هفته گذشته در مجلس نمایندگان گفته بود که برخی حلقات در حکومت، شورای امنیت ملی و ارگان های امنیتی، از داعش حمایت می کنند. در واکنش به این اظهارات رئیس جمهور هیئتی را به رهبری نصرالله استانکزی ، مأمور بررسی ادعاهای ظاهر قدیر کرده است. (3)

 لالی حمیدزی: آقای سانکزی «مسؤول پروژۀ داعش» است

 لالی حمیدزی، عضو مجلس نماینده گان در نشست عمومی امروز (شنبه، ۴ قوس) معصوم استانکزی، رییس امنیت ملی را متهم به حمایت از داعش در افغانستان ساخت و به صورت واضح گفت که آقای سانکزی «مسؤول پروژۀ داعش» است.

 همزمان با این، این عضو مجلس نماینده گان، اکرم خپلواک، مشاور ارشد رییس جمهور در امور سیاسی را نیز به دست داشتن با سازمان استخبارات نظامی پاکستان، متهم کرد.

 آقای حمیدزی در این باره گفت: «من رسمأ این جا می گویم که معصوم استانکزی، مسؤول پروژۀ داعش است و اکرم اخپلواک بچه آی اس آی پاکستان، مسؤول امضای خط دیورند است.»

 پیش از این، همایون همایون، معاون نخست مجلس نماینده گان در یک نامۀ رسمی به مشاور امنیت ملی، گفته است که در مهمان خانۀ معصوم ستانکزی، مردان مشکوک که در برابر منافع ملی کار می کنند، حضور دارند.

 در این نامه معاون اول مجلس از رییس جمهور به مشاور شورای امنیت ملی شکایت کرده است.

 همایون همایون در این باره می گوید: «دو بار من اشخاص و افرادی را در دروازه های شان دیده ام که آنان برآمدند؛ اشخاصی استند که نام های شان بسیار مشهور استند و در برهم زدن امنیت، همه رسانه ها در بارۀ شان می گویند.»

 در این باره، تلاش کردیم دیدگاه ریاست جمهوری را نیز داشته باشیم، اما موفق نشدیم.

 با این همه، شماری از نماینده گان، بازرسی یکی از نهادهای غیردولتی که مربوط معاون نخست مجلس می شود را از سوی امنیت ملی انتقاد می کنند.

تذکرلازمی :عکس و سند نامه پارلمان عنوانی وزارت محترم دولت در امور پارلمانی فوق را افغان پیپر (شبکه ی اطلاع رسانی افغانستان) به دست نشر سپرده بود که اکنون به نظر میرسد ازسایت و حتااز انترنت بیرون شده است. من برای وضوح بیشتر عین متن را از روی ویدیوی طلوع نیوز عکسبرداری کرده ذیلن خدمت کاربران عزیز در پای همان سند جابجا می نمایم .( 4)

  عبدالطیف پدرام، یک عضو مجلس نماینده گان گفت: «رییس جمهور، رییس امنیت و رییس امنیت ملی سابقه ...و مجموعه از باندهای به این ترتیب توطیه گر باشند، وای به حال مردم.»

 نادر خان کتوازی، عضو دیگر مجلس نماینده گان نیز افزود: «وظیفه تمام وکیلان است که از طریق لوی سارنوالی بررسی کنند که چرا خانه معاون نخست مجلس تلاشی شده است.»

 نزدیک به دو هفته پیش مسؤولین نهادهای دولتی یکی از دفترهای معاون نخست مجلس نماینده گان را به اتهام فعالیت های مشکوک بازرسی کردند، اما معاون نخست مجلس نماینده گان این کار حکومت را فشار آوردن بر خودش می داند.(5)

 ویدیوی اظهارات آقای لالی حمیدزی

 برای باز شدن ویدیو لطف فرموده بالای لینک زیر کلیک نمایید!

 https://www.youtube.com/watch?v=eo7zShyndDk

 مجرم شناختن معصوم ستانکزی در قتل ربانی

 والی بلخ می گوید که چگونگی انتقال شخص انتحاری به کابل و زمینه سازی ماهرانۀ دیدار او با برهان الدین ربانی همه در توطیۀ قتل رئیس پیشین شورای عالی صلح گره خورده است که در آن معصوم ستانکزی مسؤول است.

 والی بلخ، معصوم ستانکزی را در قتل برهان الدین ربانی رییس پیشین شورای عالی صلح مجرم دانسته و خواهان تحقیقات از وی گردیده است .

 آقای نور در صحبتی با رادیو آشنا گفت که ستانکزی در این قضیه غفلت کرده است و غفلت جرم است.

 او گفت: "اقای ستانکزی کسی است که به سفارش وی پروفیسور برهان الدین ربانی از منزلش از شارجه به صورت عاجل خواسته شد. شخص انتحاری توسط اقای ستانکزی و در موتر آقای ستانکزی به آنجا اورده شد . من گفته ام که اگر اقای ستانکزی در این جنایت دست ندارد ، غفلت کرده است که غفلت جرم است و در این مورد اقای ستانکزی ، به نظر من، سخت مسوولیت دارد."

 والی بلخ به این باور است که گروهی در عقب این قضیه وجود دارد که آنرا ماهرانه سازماندهی کرده است.

 آقای نور گفت: "من فکر می کنم که یک گروه منظمی در این توطئه شریک است. کسانیکه شخص انتحاری را تا کابل رسانیده ، از وی در مهمانخانه نگهداری کرده و وی را ماهرانه در برابر استاد رسانیده اند."

 از جانب دیگر ، آقای معصوم ستانکزی رییس دارالانشای شورای عالی صلح با گفتن اینکه این تبصره نظر شخصی اقای نور است ، این گفته را دور از حقیقت خواند.

 ستانکزی گفت: "من به این باورم چیزی که والی صاحب گفته است نظر شخصی وی است . در این مملکت قانون جنگل حکمفرما نیست، در اینجا قانونی وجود دارد که اگر کسی مجرم شناخته شود ، از مجرای قانونی و حقوقی مورد پیگرد قرار گرفته و مجازات میشود . چگونه امکان دارد کسی که با ایشان (برهان الدین ربانی) یکجا بوده و خونشان باهم ریخته باشد ، در چنین عمل خاینانه یی دست داشته باشد."

 حامد علمی معاون سخنگوی ریاست جمهوری با گفتن این مساله که حکومت افغانستان در برابر یک والی که از حکومت نمایندگی می کند نمی خواهد جبهه گیری کند از تبصره در مورد خودداری کرد. (6)

  نتیجه گیری

  هموطنان عزیز!

 از آنجاییکه ریاست استخبارات به مثابه یک نهاد با اهمیت در ساختار اداری یک کشور، حکم شاه رگی را دارد که برای کنترول و فعالیت موثر تمام نهاد های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی نقش رابط میان قلب و بدن را ایفا می نماید؛ سازمان استخبارات کشور ها برای دریافت اطلاعات و تحلیل ازان ها برای عملیات مخفی در حراست منافع و دفاع  و صیانت از تمامیت ارضی و استقلال کشور های شان خدمت گذار مطمئن و قابل اتکا و پرافتخار برای مردم کشور باید باشند.

 اینکه اداره استخبارات در کشف و دفع توطیه های دشمنان اداره ای با اهمیت تعویض ناپذیر و مبرم است، باییست با اعتماد ترین، شایسته ترین و نخبه ترین فرزندان صدیق وطن در راس و بدنه آن قرار بگیرد.

 اکنون که رییس استخبارات کشور ما و سایر مسولین امنیتی بلند مقام از چند سال بدین سو با چنین هجمه ی اتهام های همسویی  با دشمن، روح و روان این ملت بیچاره و بدبخت را به تازیانه گرفته است، چه باید کرد؟

 آیا در قرن بیست و یک که قرن با خبری همه گانی است مورد مشابه با چنین رسوایی و افتضاح را میتوان در کشور دگری سراغ داشت؟

 آیا انگریز، امریکا و سلاطین پطرودالر کشور های حاشیه ی خلیج فارس با نوکر بد ذات و بی باک (اداره استخبارات آی ایس آی پاکستان) شان می خواهند انتقام شکست پروژه ی داعش سوریه و عراق را در افغانستان بگیرند؛ چنانکه گویا انتقام شکست ویتنام را از شوروی درینجا گرفتند؟

  آیا قدرت های عضو سازمان شانگهای با پایگاه سازی های داعش مخصوصن در شمال افغانستان دست زیر الاشه به نظاره خواهند نشست؟

 آیا ایران یکی از کشور های نیرومند در منطقه با کسب بزرگترین تجارب جنگی علیه داعش در سوریه وعراق از کنار تعمیل پروژه داعشی مجدد با حمایت دشمنان منطقه یی و فرامنطقه یی خود و آن هم در همسایگی خویش بی تفاوت خواهد گذشت؟

 آیا توده های میلیونی اهل تشیع کشور که تا کنون یورش های بسیار انتحاری و سایر فاجعه های نسل کشی علیه خویش را، از داعش و طالب متحمل شده اند؛ در نهایت برای نجات نسل و جماعت خویش از قتال داعش و طالب بر نخواهند خاست و از تشکیلات و تجارب ظفر نمون لشکر های داعش براندار « فاطمیون» و «حشد الشعبی» بهره نخواهند جست؟

 آیا شبح لشکر فاطمیون در بخش های وسیعی از نقاط کشور همین الان دور نمی زند؟

 آیا نیروهای مقاومت ضد داعش و طالب در همیاری با روسیه و ایران و سایر جهانیان متنفر از این شجره های خبیثه تا مرز جنگ ها و عملیات های چریکی نمیتوانند به مقاومت و بالاخره تعرضات تباهکن خر دجال های شکست خورده و لوچ و رسوا شده گذار نمایند؟

 آیا با ادامه ی توسعه و گسترش تروریزم طالبانی که بیرق و لباس داعش را هم برآن بیافزایند از کران تا کران کشور همه مردمان باهم برادر مان عنان صبر و حوصله از کف داده به غلیان در نمی آیند و به توفان مبدل نمیگردند؟

  آیا آنانی که به دسایس رسوا شده « تفرقه بیانداز و حکومت کن» استعمار کهن دلخوش کرده اند؛ کافیست نگاه کنند که در افشاگری کثافت کاری شان و مبارزات ضد طالبی و ضد داعشی درین کشور؛ کدام قومیت و مذهب بی تفاوت است و محضن به خاطر هم قومی و هم سمتی؛ جانب ایشان را گرفته و عاشق چشم و ابروی آنان باقیمانده است و باقی خواهد ماند؟

 آیا حکومت وحدت ملی مشروعیت باخته و حامیان دروغگو و دغلکارش، با تشدید آشوب انگیزی بیشتر داعشی- طالبی در شمال کشور، انسجام های مردمی و نیرو های رزمی " شورای  نجات افغانستان" را به هیچ گرفته اند؟

 آیا این همه نیرو ها و پتانسیل های ی وطنپرست و ملی و میهنی بالاخره  با یک انسجام تاریخی و مبارزه با همه تاکتیک ها و وسایل، اسباب و امکانات؛ کار این مشتی خاینین ملی و حاکمیت پوشالی شان را یکسره نخواهند ساخت؟

به حکم عقل، عصر و تاریخ؛ چندان هم دور نیست!

 ***

 رویکرد ها:

 (1)-

 http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=9544

 (2)-

 http://afghanpaper.com/nbody.php?id=107868

 (3)-

 http://www.payam-aftab.com/fa/doc/news/46466/%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1-%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B9%D8%B4-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF

 (4)-

 https://www.youtube.com/watch?v=eo7zShyndDk

 (5)-

 http://www.tolonews.com/fa/afghanistan/%D9%84%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%AD%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B5%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%A4%D9%88%D9%84-%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B9%D8%B4-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

 (6)-

 https://www.darivoa.com/a/balkh_governor_condemned_stanekzai/1509136.html

 ( 7)- رسانه ها

 (8)- آرشیف شخصی نگارنده